Hlavní obsah

Hamilton a Button už se těší na noční úspěch v Singapuru

Potřetí bude dějištěm nočního závodu F1 městský okruh v Singapuru. Jezdci stáje McLaren Mercedes Lewis Hamilton a James Button pevně věří, že změny na jejich autech jim pomohou v asijské GP triumfovat. „Do víkendu se pouštíme s obnovenou důvěrou, kterou v nás vzbuzují pozitivní výsledky testů a novinky, které již byly vyzkoušeny v aerodynamickém tunelu,“ prozradil náladu v týmu Hamilton.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Britové Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button v singapurském depu.

Článek

„Hodně se změnilo,“ potvrdil Button, „závody chudých v Maďarsku jsou zapomenuty. Trať Hungaroringu vyžaduje maximum přítlaku a McLaren byl skoro dvě vteřiny za Red Bullem a půl sekundy za Ferrari,“ připomenul. Ale to je údajně pryč. Tým udělal změny na karosériích vozů a věří, že v Singapuru už budou zcela konkurenceschopné.

"Změny jsou pozitivní, budeme opět v pozici, abychom jezdili na špici," nechal se slyšet šéf týmu Martin Whitmarsh. Podobně hovoří i Button. "Singapur je zajímavý pro nás pro všechny - nejenže se zase přesvědčíme o rychlosti Ferrari a Red Bullu, ale hlavně my na vlastní oči poprvé uvidíme, že obrovské úsilí z posledních dvou měsíců bylo k něčemu dobré a pomůže nám zpět na špici. "

Hamilton, který obhajuje loňské vítězství, je trochu opatrnější. „Těžko říci, jak konkurenceschopní v Singapuru budeme. Trať je tu trochu podobná Monaku a Maďarsku, kde jsme se soupeři měli problém. Ale inženýři jsou si jisti pokrokem, a tak se těším na první ostré testy na trati."

Reklama

Související témata: