Hlavní obsah

Ecclestone přiznal obavy o korejskou GP

Velký otazník visí nad premiérovou Velkou cenou Koreje a obavy nad tím, zda bude autodrom v provincii Yeongam 24. října řádně připraven, už otevřeně přiznal i hlavní promotér formule 1 Bernie Ecclestone. Organizátoři závodu na Dálném východě však tvrdí, že vše jde podle plánu.

Foto: Sport.cz

Tribuna nad boxy na Korejském mezinárodním okruhu.

Článek

„Nemáme žádný problém uspořádat 24. října závod. Všechny práce jsou téměř hotové,“ konstatoval mluvčí pořádající společnosti KAVO v reakci na zprávy médií. Jenže okruh KIC (Korean International Circuit) z dílny proslulého designéra Hermanna Tilkeho ještě neprošel závěrečnou inspekcí, která musí být podle reglementu Mezinárodní automobilové federace uskutečněna nejméně šedesát dní před samotným závodem.

Finální kontrola ale byla přeložena z 21. září na 11. října. Tedy pouhé dva týdny před Velkou cenou. A znepokojení nad celou situací již vyjádřil i Ecclestone. „Pochopitelně, že máme určité obavy. A musíme doufat, že všechno bude v pořádku,“ prohlásil hlavní promotér šampionátu vozů formule 1 při závodu v Singapuru.

„Pohybujeme se nyní na dost tenkém ledě. Máme závod zrušit, nebo ne? Korejská strana tvrdí, že je vše v pořádku. Nezbývá než věřit, že to tak bude,“ podotkl Ecclestone. „Bereme Bernieho slova jako vážnou zprávu, abychom vystupňovali naše úsilí,“ reagoval mluvčí korejské Velké ceny.

Reklama

Související témata: