Hlavní obsah

Šéf Renaultu je připravený jednat s Räikkönenem o návratu do F1

PRAHA

Formulová stáj Renault zúžila pole případných kandidátů na jezdecká místa pro příští sezónu a na týmovém radaru dál zůstává také Kimi Räikkönen, který v letošní sezóně startuje v mistrovství světa v rallye. Vedení stáje potvrdilo zájem odstartovat osobní jednání s finským jezdcem, jehož by rádo vidělo v tandemu s Robertem Kubicou.

Foto: Reuters

Kimi Räikkönen

Článek

Renault sice ještě ruského závodníka Vitalije Petrova neodepsal, na začátku měsíce ale přesto kontaktoval Räikkönena. A šéf stáje Eric Boullier chce osobní setkání, při němž by byly nastaveny mantinely možného návratu finského pilota.

„Některým jezdcům jsme již oznámili, že vypadli z diskuzí o jezdeckém složení pro příští sezónu. Kimi zůstává ve scénáři. Než ale začneme dělat cokoliv dalšího, chci se s ním osobně sejít a ujasnit si možnosti jeho návratu,“ citoval Boullierova slova britský magazín Autosport.

Pozice Petrova znovu oslabila po nedělní Velké ceně Singapuru. Šestadvacetiletý Rus při kvalifikaci poškodil svůj vůz a z třinácté pozice na startu se dokázal posunout jen o dvě pozice vpřed. „Je to frustrující, ale stále dělá chyby,“ čertil se Boullier.

Šéf Renaultu současně odmítl, že by Petrova držel jen kvůli komerčním zájmům. „Rozhodně to není jen o penězích. Jde o to podpořit jej při aklimatizaci ve formuli 1. Chceme dobrou dvojku, která bude jezdit pro body. Vitalij se stále učí. Pokud už ale dosáhl svých limitů, tak už mluvíme o jiném případu,“ dodal Boullier.

Reklama

Související témata: