Hlavní obsah

Bývalý mechanik Ferrari byl za špionáž poslán do vězení

ŘÍM

Bývalý technický ředitel stáje formule 1 Ferrari Nigel Stepney byl za účast ve tři roky staré špionážní aféře odsouzen k 20 měsícům vězení a pokutě 600 eur. Potrestán byl za pokus o sabotáž a dodávávání tajných informací konkurenčnímu McLarenu. Stepney byl sice odsouzen k odnětí svobody, podle agentury Reuters je však velmi nepravděpodobné, že by vzhledem k italským zákonům skutečně skončil ve vězení. Bývalý mechanik se k obvinění před soudem přiznal, aby dostal nižší trest.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Ferrari na okruhu Spa-Francorchamps.

Článek

"Jsme spokojeni, přestože obvinění ze sabotáže můj klient vždy odmítal," řekla Stepneyho právnička Sonia Bartoliniová. "Musím poděkovat státnímu zástupci, že nám umožnil se dohodnout, protože trest byl původně mnohem vyšší," dodala.

Stepney byl před soudem kvůli tomu, že v roce 2007 měl dodávat tajné informace o vozech Ferrari konkurenčnímu McLarenu a navíc se měl před Velkou cenou Monaka pokusit poškodit vůz Kimiho Räikkönena. McLaren tehdy kvůli zapletení do špionáže přišel o všechny body v Poháru konstruktérů a navíc dostal rekordní pokutu 100 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: