Hlavní obsah

FIA dala zelenou Velké ceně Koreje pro formuli 1

PRAHA/SOUL

Přípravy sice nebežely zcela podle plánu, zbrusu nový okruh v provincii Yeongam je ale připraven uspořádat za dva týdny premiérovou Velkou cenu Koreje. Trať z dílny proslulého architekta Hermanna Tilkeho prošla úspěšně inspekcí Mezinárodní automobilové federace (FIA) vedenou šéfem technické sekce Charliem Whitingem.

Foto: Sport.cz

Tribuna nad boxy na Korejském mezinárodním okruhu.

Článek

FIA si oficiálně zveřejní výsledky inspekce až ve středu, organizátoři korejského závodu ale přišli s optimistickou zprávou již v úterý. Whiting jim totiž jasně řekl, že licenci potřebnou k uspořádání závodu formule 1 dostanou. "Je to uspokojivé, licenci vám přidělím," prohlásil Whiting poté, co si důkladně prošel všechna zákoutí nového autodromu.

"Jsme rádi, že že veškeré práce jsou ukončeny a FIA vyjádřila naprostou spokojenost. Celá Korea má obrovskou radost, že bude moci poprvé v historii přivítat formuli 1," poznamenal promotér závodu Jung Čo Čung.

Okruh Yeongam pro korejskou Velkou cenu. foto: Sport.cz/archiv

Například na povrchu tratě se přitom pracovalo ještě o uplynulém víkendu. A letecké snímky zkraje týdne odhalily, že infrastruktura ještě kompletní není. "Na některých částech se ještě pracuje, infrastruktura asi bude slabším článkem. Ale závodit v Koreji chceme, okruh je bezpečný," podotkl šéf týmu Mercedes GP Ross Brawn.

Reklama

Související témata: