Hlavní obsah

Buttonův sen o obhajobě se rozplývá, spíš věří Vettelovi

PRAHA

Zatím posledním pilotem formule 1, jemuž se zdařila obhajoba mistrovského titulu, zůstane s velkou pravděpodobností Fernando Alonso. Stále ještě úřadující šampión Jenson Button z týmu McLaren totiž tři závody před koncem letošní sezóny ztrácí na lídra seriálu marka Webbera 31 bodů a sám už obhajobě příliš nevěří. A jako nového šampióna tipuje Webberova kolegu ze stáje Red Bull Sebastiana Vettela.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jezdec McLarenu Jenson Button.

Článek

„Myslím, že Vettel je o krok napřed v kvalifikaci. A to pro něj bude v posledních třech závodech rozhodující výhoda,“ je přesvědčen třicetiletý pilot, který se loni dočkal titulu v barvách týmu Brawn GP po dlouhých devíti sezónách ve formuli 1.

„Sebastian sice musí Marka dvakrát porazit, aby se mu bodově vyrovnal. Jejich vozy nemají ve startovním poli konkurenci a Seb proto nebude pod tlakem. Věřím, že to dokáže,“ je přesvědčený Button.

Vettel se po vítězství a druhém místu v posledních dvou závodech znovu přihlásil do boje o titul; aktuálně má stejně bodů jako Fernando Alonso z Ferrari a od Webbera dvojici nejbližších pronásledovatelů dělí 14 bodů. Před pátým Buttonem ještě okupuje čtvrtou příčku pořadí druhý jezdec McLarenu Lewis Hamilton s mankem 28 bodů. A například britský tisk již šance obou jezdců McLarenu odepsal.

„Po závodu v Japonsku jsme opět v horší situaci. Do Koreje chystáme nějaká vylepšení, uvidíme, jak si povedeme,“ hovoří Button vyhýbavě o možných šancích na obhajobu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint