Hlavní obsah

Alonso spoléhá při stahování Webberova náskoku na pomoc Massy

Do konce letošního ročníku šampionátu vozů formule 1 zbývají tři závody a Fernando Alonso z týmu Ferrari se potřebuje přiblížit vedoucímu Marku Webberovi. Australan v barvách Red Bullu je jediným jezdcem, který si ještě může dovolit špatný víkend.

Foto: Reuters

Bude se z titulu radovat Alonso (vlevo), nebo Webber? Nebo někdo třetí...?

Článek

V Suzuce Alonso na Webbera znovu ztratil, navíc se mu bodově vyrovnal Sebastian Vettel. Japonský okruh seděl vozu Red Bullu, takže podle Španěla nemohlo Ferrari počítat s lepším výsledkem. "V Koreji budeme muset útočit, protože teď musíme zmenšit ztrátu na Webbera," upozornil Alonso. "Další ztráta by situaci zkomplikovala."

"Korejská Grand Prix by mohla být pro některé jezdce rozhodující. Pro mě je důležité, že se můžu spolehnout na týmového kolegu Felipeho. Vím, že bude moc chtít odčinit dva špatné výsledky a má na to, aby se vrátil na pódium. Ještě důležitější je, že bude užitečné spolupracovat při objevování tajemství nové trati, abychom naše vozy připravili co nejlépe."

I když Grand Prix Japonska natáhla bodový rozdíl mezi prvním Webberem a pátým Buttonem na 31 bodů, Alonso nemíní kohokoliv z boje o šampionát odepisovat.

"Stále si myslím, že je boj o titul otevřený pro pět jezdců," řekl. "Až moc často jsme letos viděli jezdce se do něj vrátit, když se zdálo, že už je mimo. A to by se snadno mohlo stát znovu. Nicméně, asi jediný, kdo si může dovolit špatný víkend, je Webber. Pro ostatní by to zřejmě znamenalo konec šancí."

Reklama

Související témata: