Hlavní obsah

Prvních úprav se na korejském okruhu dočká úsek před cílovou rovinkou

JEONGAM

Po pátečních volných trénincích se Jeongam dočkal slov chvály, ale zároveň potřebuje dořešit některé nedostatky. Středem pozornosti se stala sekvence posledních zatáček.

Foto: Sport.cz

Kritizovaný nájezd do boxové uličky na okruhu Jeongam. Úprava čeká i obrubník vpravo.

Článek

Na svém pravidelném jednání jezdci konstatovali, že úsek 16. a 17. zatáčky a nájezdu do boxů není přehledný a bezpečný. Na vnitřní straně 16. zatáčky je navíc hrbol, který vůz při průjezdu destabilizuje. Ten bude do zítřka zakryt novým obrubníkem.

FIA také rozhodla, že zeď vpravo na výjezdu z této zatáčky bude posunuta dál od trati, protože v těchto místech hrozí náraz vozu ve vysoké rychlosti. Aby federace zabránila nebezpečným situacím především v závodě, zvažuje, že jezdcům povolí ignorování bílé čáry, která vymezuje vjezd do boxů. Na cestě k mechanikům by tak nemuseli tolik zpomalovat v místech, kde hrozí střet s ostatními vozy (na obrázku).

Další nedostatky korejského okruhu odhalil šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Je tu pár zatáček, kde jsou zrádné obrubníky, jsou o trochu níž než povrch trati," vysvětloval. "Je to případ zatáčky číslo 16 a 10, ale jsem si jistý, že jsou to jen drobnosti, které se vyřeší."

A konečně upraven bude také obrubník v poslední zatáčce číslo 18, aby si jezdci přes něj nezkracovali cestu a nešpinili trať nečistotami (taktéž na obrázku, vpravo vedle stříbrného Mercedesu Nica Rosberga).

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace