Hlavní obsah

Red Bull stále váhá, zda změnit týmovou taktiku

PRAHA

Tragický výsledek z premiérové Velké ceny Koreje znamená pro stáj Red Bull fůru nových starostí. Mark Webber se Sebastianem Vettelem měli našlápnuto k tomu, aby historicky první závod na okruhu v Jeongamu ovládli, nakonec ale ani jeden nedojel do cíle. Webber přišel o vedení v šampionátu a v sídle týmu v Milton Keynes bijí dva podniky před koncem sezóny na poplach.

Foto: Sung Dae-woo, ČTK/AP

Monopost Marka Webbera připomínal po havárii při GP Koreje a výletu mimo trať rallyeový vůz.

Článek

Trable jezdců Red Bullu pomohly k vítězství i k posunu do čela šampionátu Fernandu Alonsovi z týmu Ferrari. Španělský jezdec aktuálně vede šampionát s náskokem jedenácti bodů na Webbera, třetí Hamilton je pozadu o dalších deset bodů. Vettel na čtvrtém místě stále zahřívá mistrovské šance, ztráta 25 bodů není nepřekonatelná. S obhajobou se však už nejspíš může rozloučit Jenson Button, který má na Alonsa manko 42 bodů.

Dovolí si Red Bull za dané situace ponechat oba jezdce v rovnocenném postavení? I kdyby Webber s Vettelem získali v posledních dvou závodech sezóny double, Alonsovi stačí k titulu dojet dvakrát třetí... Vedení týmu se zatím zdráhá postavit Vettela do role nosiče vody, odpovědi šéfa stáje Christiana Hornera se stále pohybují v kategorii „možná“. „Ještě jsem neměl čas projít všechny možné scénáře. Do závodu v Brazílii se na to ale podíváme velmi zblízka,“ podotkl Horner směrem k závodu v Interlagosu, kde bude Webber za dva týdny hájit loňské vítězství.

Podle týmového bosse je na určení jedničky ještě brzy. „Jak jste viděli v Koreji, ve třech různých momentech závodu vedli šampionát tři různí jezdci. Věřím, že letošní mistrovství se rozhodne až v Abú Dhabi. Je těžké předvídat, co se stane v Brazílii a ve finále seriálu. Hlavním úkolem pro oba piloty bude udržet za zády Alonsa s Hamiltonem,“ prohlásil Horner.

Reklama

Související témata: