Hlavní obsah

Pro Alonsa zůstává favoritem Red Bull

PRAHA

Fernando Alonso je přesvědčený, že v posledních dvou závodech sezóny bude mít Red Bull znovu lepší auto než Ferrari, proto se bude bojovat o titul až do úplného konce v Abú Zabí.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Španěl Fernando Alonso ve vítězsném gestu v cíli GP Singapuru.

Článek

"Red Bull v Koreji znovu ukázal, že je silnější než my," přiznal Alonso pro španělský deník El País. "A stejné to bude v Brazílii a Abú Zabí. Takže musíme udělat další krok vpřed, abychom byli konkurenceschopní. Musíme být na pódiu. Pokud nás teď někdo porazí, tak mu patří gratulace. Vítězství a prohra budou záležet na rychlosti, spolehlivosti a štěstí."

Alonso vede šampionát jezdců o 11 bodů před Webberem, takže má šanci získat svůj třetí titul mistra světa už v příští Grand Prix v Brazílii. To se ale podle něj vzhledem k formě Red Bullu nestane. "V Koreji jsem si zajistil jen to, že budu bojovat až do posledního závodu v Abú Zabí," řekl.

I kdyby Španěl přeci jen slavil už v Sao Paulu, zbyl by mu ještě jeden úkol. "Bojujeme o dva šampionáty a v Brazílii ten druhý vyhrát nemůžeme. Chceme jít dál a zůstat nohama na zemi," připomněl šéf Ferrari Stefano Domenicali.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint