Hlavní obsah

Pokud Alonso získá titul, mohlo by to znehodnotit šampionát, myslí si Mosley

Bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley se stále domnívá, že pilotovi formule 1 Fernandu Alonsovi neměly být ponechány body za vítězství v Německu. Jezdec stáje Ferrari by jich měl podle Mosleyho mít alespoň o sedm méně.

Foto: internet

Bývalý šéf FIA Max Mosley

Článek

Počínání Ferrari v GP Německa FIA vyšetřovala a dospěla k závěru, že Ferrari použilo týmový příkaz, aby vyměnilo pozice svých jezdců na trati a zajistilo Fernandu Alonsovi vítězství. Trestem ale zůstala pokuta 100 tisíc dolarů, na výsledcích závodu Světová rada nic nezměnila.

"Domníval jsem se, že by Alonso měl alespoň přijít o ty body navíc, které získal předjetím Massy díky týmovým příkazům," uvedl Mosley pro BBC Radio 5 Live. "To bylo absolutní minimum, protože pokud náhodou Alonso vyhraje šampionát s náskokem menším než sedm bodů, které podle mě získal nelegálně v Hockenheimu, znehodnotilo by to šampionát. Ale je to jen můj osobní názor."

Fernando Alonso vede dva závody před koncem sezóny šampionát o 11 bodů před Markem Webberem. Mosley uváděl, že by Světová rada měla upravit výsledky z GP Německa, už v době jejího zasedání.

Reklama

Související témata: