Hlavní obsah

Ferrari: V Brazílii se zřejmě nerozhodne, musíme být velmi opatrní

PRAHA

Fernando Alonso může o víkendu v Interlagosu získat titul mistra světa formule 1, ale Ferrari s tím nepočítá. Očekává silný Red Bull a McLaren a především se chce vyvarovat chyb.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fernando Alonso za volantem vozu Ferrari.

Článek

"Je nepravděpodobné, že (Interlagos) rozhodne o šampionátu, ale bude to velmi důležitý závod," konstatoval šéf Ferrari Stefano Domenicali. "Pokud bychom tam měli ztratit body, Abú Zabí by bylo ještě obtížnější. Během sezóny jsme viděli, jak komplikované závody byly, což znamená, že musíme být velmi opatrní."

"Co se týče F10, tak bude mít menší úpravy aerodynamiky, ale nic významného, protože rozdíl udělá spolehlivost, dokončení obou závodů na bodech a správný přístup. Přesto si myslím, že F10 dokáže být v Brazílii konkurenceschopný. Ať už je to dobře nebo špatně, jeho silné a slabé stránky budou stejné jako v minulých závodech. Můžeme očekávat, že velmi silný bude znovu Red Bull, zatímco McLaren by mohl mít další úpravy a být rychlejší. My budeme bojovat vpředu."

Zatímco Felipe Massa má hrát podpůrnou roli pro Fernanda Alonsa už několik závodů, doposud se mu v tomto ohledu příliš nedařilo. Na domácí půdě v Brazílii by ale do boje o titul mohl promluvit, protože v Interlagosu bývá velmi silný, vyhrál tam už dvakrát. "Bude chtít ukázat svým fanouškům, co dokáže, takže očekávám, že bude bojovat vpředu a udělá vše proto, aby zvítězil. Bude velmi rychlý, což je přesně to, co potřebujeme, abychom splnili naše cíle," řekl Domenicali.

Alonso se chce v Brazílii především vyvarovat chyb a rovněž neočekává, že by byl korunován již tento víkend. "K tomuto závodu přistoupíme stejně jako k těm posledním, s vědomím, že sčítat se bude až v Abú Zabí po posledním závodě," dodal.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články