Hlavní obsah

Red Bull a Ferrari se před vyvrcholením sezóny popichují

Za několik málo dní může být rozhodnuto o letošním mistru světa. Napětí stoupá a týmy se pošťuchují už před začátkem důležitého závodního víkendu.

Foto: Reuters

Fernando Alonso (vlevo) má zatím k titulu nejblíž.

Článek

Provokace si přes média vyměnily stáje Red Bull a Ferrari. Šéf rakouského týmu Christian Horner využil událostí z Grand Prix Německa. Na rozdíl od McLarenu by mu vadilo, kdyby Alonso získal titul s menším náskokem než sedm bodů, které získal navíc díky týmové režii v Hockenheimu. "Bylo by to frustrující, protože my jsme samozřejmě pracovali podle předpokladu, že týmové příkazy jsou nelegální," uvedl pro BBC.

Ferrari na druhé straně vzkázalo do Milton Keynes, že letošní sezónu pěkně zpackali. "Když si uvědomíte, jaký vůz Red Bull letos má, je podle mě zázrak, že o tento titul vůbec bojujeme," řekl šéf Scuderie Stefano Domenicali pro SID. "Kdybychom takovou výhodu měli my, šampionát by už byl rozhodnutý."

McLaren zůstal stát stranou, či se spíš dokonce zastal Ferrari, když ústy Martina Whitmarshe prohlásil, že je šampionát skvělý a neměl by být snižován diskuzí o týmových příkazech.

Reklama

Související témata: