Hlavní obsah

Titul si zaslouží všichni čtyři kandidáti, míní Alonso

PRAHA

Zatímco formuli 1 čeká jedno z nejdramatičtějších finále v historii, ve kterém se o titul utkají čtyři jezdci, Fernando Alonso má jasno. Podle Španěla odvedli všichni adepti dobrou práci a nárokovat si celkové vítězství můžou stejně.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Adepti na titul ve formuli 1: vlevo Vettel, uprostřed Alonso, vpravo Hamilton

Článek

"Všichni kandidáti si tento titul zaslouží," uvedl Alonso pro AutoHebdo. "Sebastian měl velmi pěkný šampionát, i když ho potkalo několik technických problémů. Markův šampionát byl také solidní, stejně tak Lewis byl velmi silný. Co se nás týče, auto možná nebylo nejlepší, ale tým nakonec svedl v šampionátu velmi odhodlaný a chytrý boj. Myslím, že výhru v tomto šampionátu si zaslouží každý z nás."

Největšími favority na konečné vítězství jsou díky bodovým ziskům Alonso a Webber, přičemž Australanovi by stačilo, kdyby Red Bull získal další dvojité vítězství s ním v čele. Podle Alonsa to ale konkurence z Milton Keynes nebude mít v Abú Zabí tak snadné.

"Je pravda, že red bully jsou favority, hlavně v kvalifikaci, ale myslím, že nám by to mohlo jít velmi dobře v závodě," řekl. "Podle mě by se mohly mezi red bully vtlačit také mclareny díky svým dobrým startům, takže si myslím, že pro Red Bull bude nakonec velmi těžké udržet první a druhé místo celý závod."

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články