Hlavní obsah

Red Bull: Vettel potřebuje tým, kde mu nevrazí kudlu do zad

PRAHA

O piloty formule 1 s odškrtnutou kolonkou Mistr světa bude vždy velký zájem. A nejinak tomu bude i v případě čerstvého šampióna a nejmladšího mistra světa v historii F1 Sebastiana Vettela. Stáj Red Bull každopádně plánuje udržet německé eso ve svých řadách ještě několik sezón.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Sebastian Vettel je ve stáji Red Bull maximálně spokojený.

Článek

Vettel v hektickém týdnu po zisku mistrovského titulu utrousil poznámku, že je jeho snem jezdit v budoucnu v barvách Ferrari či Mercedesu. V Red Bullu na to reagovali jednoznačně. „Uděláme všechno pro to, aby měl Seb to rozhodování o přestupu co nejsložitější,“ prohlásil spolumajitel stáje a vlastník nápojového gigantu Red Bull Dieter Mateschitz, který věří, že je v silách týmu vyrábět monoposty s mistrovskými ambicemi. „Pokud by to tak nebylo, nechali bychom jej jít, i kdyby byl pod smlouvou,“ dodal Mateschitz.

V souvislosti s novým kontraktem Vettela v Red Bullu, který bude třiadvacetiletý pilot dohadovat po sezóně 2012, se hovořilo o dlouholeté smlouvě. Podle týmového poradce Helmuta Marka to však zřejmě nebude tak horké. „Řekněme to jasně: určitě nepůjde o desetiletý kontrakt, protože není v  našich silách garantovat, že budeme mít tak dlouho konkurenceschopný vůz. A stejně tak Sebastian nemůže garantovat, že u nás bude tak dlouho spokojený. Jednoznačně počítáme se spoluprací v následujících třech, čtyřech letech,“ poznamenal Marko.

K možnosti Vettelova angažmá v některé slavné stáji formulové historie Marko podotkl: Všichni víme, jakou roli hraje třeba ve Ferrari manévrování a intriky. Sebastian u nás v tomto ohledu poznal komfort. Potřebuje tým, který mu při náznaku nějakých potíží nevrazí kudlu do zad,“ uzavřel rádce Red Bullu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace