Hlavní obsah

Fittipaldi: Schumacher bude příští rok bojovat o titul!

PRAHA

Neodepisujte Michaela Schumachera! Sedminásobný mistr světa formule 1 sice po svém návratu do kokpitu nepředvedl nic zázračného, podle další z legend královské disciplíny Emersona Fittipaldiho prý ale německý veterán ukáže všechny trumfy v příští sezóně a bude bojovat o svůj osmý titul.

Foto: Balint Meggyesi, Reuters

Michael Schumacher při Velké ceně Maďarska.

Článek

„Nedávno jsem absolvoval oběd s šéfem stáje Mercedes GP Rossem Brawnem a jsem přesvědčen, že jejich nové auto bude mnohem víc sedět Michaelovu jízdnímu stylu. Pomoci by měly i nové pneumatiky a s lépe vyváženým vozem a neuvěřitelnou touhou po vítězství bude Michael horkým adeptem na titul. Má na to,“ prohlásil Fittipaldi v rozhovoru pro britský list The Times.

Schumacher oslaví 3. ledna příštího roku 42. narozeniny, podle brazilského mistra světa z let 1972 a 1974 ale není věk žádnou překážkou. „Udržel si veškeré schopnosti, což bylo vidět při jeho posledním závodě. S každým najetým kilometrem se učíte a příští rok bude Michael opět na vrcholu. Pokud jste fyzicky v pořádku, můžete pořád závodit na nejvyšší úrovni, protože po mentální stránce neztrácíte. Když jsem mluvil s Rossem, byl už úplně ponořený do sezóny 2011,“ líčil Fittipaldi.

Současně Fittipaldi zapochyboval o pravděpodobnosti obhajoby titulu Sebastiana Vettela. „Tlak při obhajobě je obrovský a dokáže být - pokud mu podlehnete a necháte jej negativně působit - velmi destruktivní. V tomto ohledu je komplexnějším pilotem Fernando Alonso,“ dodal někdejší pilot stájí Lotus či McLaren.

Schumacher přitáhl svým rozhodnutím vrátit se do formule 1 obrovské množství fanoušků, svými výkony ale nijak nenadchl. V devatenácti závodech nasbíral pouhých 72 bodů a v konečném pořadí seriálu skončil na devátém místě s propastným odstupem 184 bodů na titulem ověnčeného Vettela. Nejlepším umístěním německého jezdce byla čtvrtá místa v GP Španělska, Turecka a při premiérovém závodu v Koreji.

Reklama