Hlavní obsah

Petrov se stále ještě potýká s nenávistnými útoky Alonsových fanoušků

Ruský pilot formule 1 Vitalij Petrov si postěžoval, že se stále potýká s ataky fanoušků Fernanda Alonsa poté, co jej v posledním závodu šampionátu v Abú Zabí udržel za zády a mimo potřebné body. To stálo jezdce Ferrari titul, který oslavil Němec Sebastian Vettel s Red Bullem.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Vitalij Petrov

Článek

Petrov v rozhovoru pro německý Bild uvedl, že se útoky přenesly na sociální síť Facebook, kde se dočkal mnoha nadávek a spílání. Příznivci Alonsa jsou totiž přesvědčeni, že neměl španělského pilota „blokovat“. „Fanoušci mě napadají, je to až nechutné, říkají, že jsem Alonsa blokoval. To je nesmysl. Neudělal jsem nic špatného, chybovalo Ferrari,“ řekl Rus.

Na Petrova hned po závodě zaútočil i samotný Alonso, naštvaný závodník hrozil soupeři pěstí. Nad tím ale Petrov mávl ruku a přičetl to přílišným emocím. „Držel jsem za sebou Alonsa 39 kol. Nikdo mi do rádia neřekl, že tím pomáhám Sebastianovi (Vettelovi) k titulu. Ovšem i kdyby se přede mě dostal, musel by stejně ještě předjet Rosberga,“ dodal.

Petrov uvedl, že mu Vettel osobně nepogratuloval, jezdec Red Bullu se nicméně o ruském jezdci pochvalně zmínil na své webové stránce. „Ani nemá moje telefonní číslo,“ uvedl Petrov. „Viděl jsem tu zmínku na jeho webu, to od něj bylo hezké. Také před závodem mi popřál hodně štěstí. Titul si zaslouží, média mluví o zázraku, ale je za tím kus poctivé práce.“

Reklama

Související témata: