Hlavní obsah

Prost věří, že Vettel může získat další tituly, návratu Schumachera rozumí

PAŘÍŽ

Čtyřnásobný šampión Alain Prost si myslí, že Sebastian Vettel jako mistr světa získá potřebný klid a další tituly může vybojovat s větší lehkostí. Francouz krátce zhodnotil i návrat Michaela Schumachera.

Článek

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 z let 1985, 1986, 1989 a 1993 Alain Prost věří, že letošní mistr světa Sebastian Vettel se po zisku prvního titulu definitivně uklidní a může získat další šampionáty.

Francouz předpokládá, že Němec v dalších letech nebude mít tolik technických problémů a vyvaruje se i chybám, kterých se dopustil letos. "Myslím, že klidně může získat čtyři tituly nebo i víc. Vždy byl výjimečný. Teď už je mistr světa a na spoustu věcí se může dívat jinak," věří. "Může být klidnější a tím ještě silnější."

Prost se v dějišti Závodu mistrů (Race of Champions), který se letos koná v německém Düsseldorfu, vyjádřil také k výkonům navrátilce Michaela Schumachera. "Nečekal jsem, že by měl být lepší. Je těžké vrátit se po tříleté pauze. Je velmi dobré, co dokázal předtím. Cíl stát se po návratu mistrem světa byl opravdu nemožný, protože jeho auto nebylo na takové úrovni jako Red Bull, McLaren či Ferrari," myslí si.

Sám Prost se v roce 1993 vrátil po roční pauze a hned získal mistrovský titul, ale tehdy nedošlo k tak výrazným změnám v předpisech a navíc měl k dispozici nejlepší vůz v závodním poli Williams FW15C. Schumachera však ještě neodepisuje. "Počkejme a uvidíme. Je to velmi těžká výzva, ale to je součást života. Občas potřebujete výzvu, která se zdá být neuvěřitelná," rozumí Prost Schumacherovi. "Cíl byl ale možná trochu vysoký."

Reklama

Související témata: