Hlavní obsah

VIDEO: Vítejte ve světě Ferrari! Zábavní park F1 v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ

Na světě je spousta různých zábavních parků, které se inspirují komiksovými postavičkami, superhrdiny či hororovými filmy. Ale žádný nebyl věnován výrobci sportovních vozů. Až nyní získalo první místo na startovním roštu ikonické Ferrari. V Abú Zabí, kde letos končil šampionát formule 1, otevřelo unikátní Ferrari World.

Piloti Ferrari Felipe Massa (vlevo) a Fernando Alonso na nejrychlejší horské dráze planety.

Článek

Nedaleko okruhu Yas Marina v Abú Zabí nabídne Ferrari například nejrychlejší horskou dráhu na světě, na níž se můžete svézt rychlostí až 240 km/h, na které vozík zrychlí za 4,9 vteřiny. To umožní návštěvníkům prožít podobné pocity, jaké zažívají jezdci formule 1.

Další z dvacítky atrakcí? Třeba největší sbírka klasických i moderních vozů Ferrari mimo sídlo společnosti v Maranellu, návštěvníci se mohou také potulovat boxem Ferrari, zblízka si prohlédnout nástroje mechaniků nebo se stát členem party, která v boxech mění pneumatiky monopostům F1. Přichystána je taky věž, která vystřeluje návštěvníky do výšky 62 metrů, díky čemuž mohou na vlastní kůži zažít přetížení závodních pilotů.

„Je v tom všechno - motoristické závody, nádherné vozy, nostalgie,“ uvedl Andy Keeling, manažer Ferrari Worldu. „Ale není to rozhodně žádné muzeum, tenhle park vám nabídne pořádnou porci zábavy,“ dodal.

Otevíracího ceremoniálu se zúčastnili mimo jiné jezdci Scuderie, prezident Ferrari a italský ministr zahraničí. Ferrari očekává, že park navštíví denně 10 tisíc turistů.

Reklama

Související témata: