Hlavní obsah

Díky prohře Ferrari má formule 1 o problém méně, říká Mosley

Bývalý prezident FIA Max Mosley se domnívá, že formuli 1 prospělo vítězství Sebastiana Vettela. Fernando Alonso by totiž byl kontroverzním mistrem světa.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Otevřela by se nepříjemná diskuze, jak se Ferrari vrátilo do boje," řekl Mosley o případném vítězství Alonsa pro Welt a připomněl výměnu jezdců Scuderie při GP Německa. "Znovu by se otevřelo téma týmových příkazů. A pochybuji, že by to pro formuli 1 bylo dobré."

"Díky strategické chybě z posledního závodu není ta záležitost na pořadu dne a otázka, jestli Ferrari získalo titul v roce 2010 zaslouženě, zůstala nepoložena. Formule 1 má o problém méně."

Mosley ovšem uznal, že Italové předvedli v letošním ročníku velmi dobrý výkon. "Ferrari odvádělo od poloviny sezóny výbornou práci," řekl. "Z boje téměř vypadli a dokázali se do něj vrátit. Ale nakonec jsem rád, že Ferrari nevyhrálo."

Podle bývalého prezidenta FIA je tím správným šampiónem Sebastian Vettel. Německý mladík je podle Mosleyho sympatický a má velmi dobré vystupování na veřejnosti. "Sebastian je pro formuli 1 vítězstvím," dodal.

Reklama

Související témata: