Hlavní obsah

Webber bojoval o titul ve formuli 1 se zlomeným ramenem. Zranění utajil

LONDÝN

Australský jezdec Mark Webber absolvoval poslední čtyři závody v letošním seriálu formule 1 se zlomeným ramenem, které si poranil při pádu z kola. Čtyřiatřicetiletý pilot, který až do samého konce bojoval o titul mistra světa, svůj handicap utajil i před šéfem týmu Red Bull Christianem Hornerem. O zranění prý věděli jen Webberův fyzioterapeut Roger Cleary a lékař Mezinárodní automobilové federace Gary Hartstein.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Australan Mark Webber odpočívá ve svém boxu při tréninku na Velkou cenu Japonska.

Článek

Webber, jenž nakonec obsadil v šampionátu třetí místo za stájovým kolegou Sebastianem Vettelem a Fernandem Alonsem z Ferrari, se až nyní veřejně svěřil v knize. V publikaci "Vpředu - 2010, sezona k zapamatování" se ohlíží za nejlepším rokem své kariéry.

Srazilo ho auto

Na cyklistické nehody má Webber smůlu - v roce 2008 ho při charitativním závodě v tasmánském Hobartu srazilo auto a zlomil si rovněž rameno a nohu, v níž má stále zpevňující šroub. Tentokrát si vyjel s kamarádem po Velké ceně Singapuru, na kolo přitom usedl poprvé od nehody v Tasmánii.

"Můj přítel najednou upadl přímo přede mnou a já neměl šanci se vyhnout. Přepadl jsem přes řídítka. Utrpěl jsem to, čemu se říká lyžařská zlomenina ramene," uvedl Webber.

Navzdory zranění žádný závod nevynechal a hned v následující Grand Prix Japonska dojel druhý za Vettelem. "Věděl, že může jezdit. Potřeboval jen nějaké prášky proti bolesti. Nebál se, že by nemohl závodit," řekl agentuře Reuters Webberova přítelkyně Ann Nealová.

I po závodě v Japonsku australský pilot udržel vedení v šampionátu, pak ale nedojel v Korejské republice. V Brazílii se ještě prosadil na druhé místo, ve finále v Abú Zabí však skončil až osmý.

Reklama