Hlavní obsah

Nebyl důvod o zlomenině mluvit, tvrdí pilot formule 1 Webber

LONDÝN

Australský jezdec Mark Webber si nemyslí, že udělal chybu, když neinformoval vedení týmu Red Bull o svém zranění v závěrečné fázi mistrovství světa formule 1. Až v tomto týdnu ve své knize prozradil, že poslední čtyři závody jel se zlomeným ramenem, které si poranil při pádu z kola. Podle Webbera nebyl důvod o zranění někomu říkat.

Foto: Wong Maye, ČTK/AP

Australan Mark Webber.

Článek

"Příliš mnoho informací může být někdy nebezpečná věc," uvedl na svém webu čtyřiatřicetiletý pilot, který až do samého konce sezóny bojoval o titul mistra světa. "Spadl jsem z kola při tréninku mezi závody v Singapuru a Japonsku. Rentgen odhalil malou zlomeninu v pravém rameni, ale věřil jsem, že to nijak neovlivní mé výkony, proto jsem to nikomu neřekl," řekl Webber, jenž po zranění neudržel vedoucí pozici v šampionátu a nakonec obsadil třetí místo.

Bral prášky proti bolesti 

"Nebylo proč o tom někomu říkat. Neměl jsem s ramenem žádné problémy, takže nebylo o čem mluvit. Jinak bych o tom samozřejmě týmu řekl," prohlásil Webber. Jeho přítelkyně Ann Nealová v pondělí agentuře Reuters řekla, že jezdec bral prášky proti bolesti.

Webber svým zatajením zranění rozzlobil šéfa Red Bullu Christiana Hornera, který za to pilota zkritizoval. Australský pilot se podobně zachoval už v roce 2008, kdy ho při charitativním závodě v tasmánském Hobartu srazilo z kola auto a zlomil si nohu. Zároveň utrpěl také zlomeninu ramene, což ovšem svému týmu tehdy nepřiznal.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články