Hlavní obsah

Vettel by byl hloupý, kdyby šel do Ferrari za Alonsem, míní expert Red Bullu

PRAHA

Německý pilot a novopečený mistr světa formule 1 Sebastian Vettel nepřestoupí k Ferrari, dokud v Maranellu bude Alonso a dokud Red Bull bude stavět dobrá auta. Takový je alespoň názor poradce rakouské stáje Helmuta Marka.

Foto: Martin Öser, ČTK

Sebastian Vettel

Článek

Od zisku mistrovského titulu je Vettel pravidelně spojován s Ferrari. Sám ovšem řekl, že je sice Ferrari lákavé pro všechny závodní jezdce především kvůli své historii, ale ta sama o sobě nestačí. Navíc má Vettel dlouhodobou smlouvu se svým současným týmem.

"Je přirozené, že závodní jezdec sní o Ferrari a že Ferrari kouká po skvělých jezdcích, jako je Sebastian," uvedl Helmut Marko pro německý Bild. "Ale Sebastian nás neopustí jen kvůli legendě Ferrari. Je dost chytrý na to, aby věděl, že by pro to musely nastat ty správné okolnosti. Nepřestoupí, dokud tam bude Fernando Alonso. Byl by hloupý, kdyby to udělal."

Podle Marka by ale nestačil ani odchod Alonsa, aby Vettel k legendárnímu týmu přestoupil. Každý jezdec chce vyhrávat a pokud se mu v tomto ohledu daří, nemá důvod měnit.

"Jsme tým mistrů světa," uvedl. "Dokud budeme Sebastianovi nabízet lepší komplet než ostatní, nikam jinam nepůjde jen kvůli něčí image." Marko je přesvědčený, že pokud Red Bull vyřeší problémy se spolehlivostí, bude dost silný na to, aby letos titul obhájil. Mechanické potíže stály podle jeho propočtu Vettela loni 66 bodů.

Reklama

Související témata: