Hlavní obsah

Kubicova náhradníka určí souboj v Jerezu. Favoritem je Heidfeld

PRAHA

Až po druhém oficiálním testu formule 1 ve španělském Jerezu vyřkne vedení stáje Lotus Renault jméno náhradníka za zraněného polského jezdce Roberta Kubicu, který kvůli vážnému zranění při rallye v Itálii přijde s velkou pravděpodobností o celý ročník seriálu. Favoritem je Němec Nick Heidfeld, který do zlato-černého monopostu usedne v sobotu a v neděli.

Foto: Sport.cz

Nick Heidfeld

Článek

Renault má sice silnou ekipu testovacích jezdců, vedení týmu ale netají, že by po boku Rusa Vitalije Petrova rádo vidělo zkušeného jezdce. O víkendu v Jerezu proto dostane šanci třiatřicetiletý Heidfeld, který se 172 starty ve formuli 1 představu Renaultu zcela naplňuje. „Tým se rozhodl upravit program testovacích jízd v Jerezu. Ve čtvrtek a v pátek bude za volantem Petrov, v sobotu a v neděli dostanou příležitost Senna a Heidfeld, který je potenciálním náhradníkem Kubici,“ uvedlo vedení stáje.

Senna má stejně jako Petrov za sebou premiérovou sezónu ve formuli 1, musel ale přetrpět rok na chvostu v barvách týmu Hispania Racing. Heidfeld, jenž loni testoval pro Merecedes a Pirelli a v závěru sezóny nahradil v týmu BMW Sauber Pedra de la Rosu, se proti tomu může pochlubit desetiletou praxí a dvanácti pódii. V souvislosti s možným příchodem do Renaultu byl také zmiňován Vitantonio Liuzzi, který jezdil v barvách Force India. Italský závodník ale nakonec nebyl k testu přizván a duel se odehraje mezi Sennou a Heidfeldem.

Kubica jen několik dnů před ošklivou havárií při soutěži Ronde di Andora nedaleko Janova zajel při testech ve Valencii nejrychlejší čas a Renault cítí, že by mohl s letošním monopostem bojovat o přední příčky. Proto je Heidfeld prvním v řadě náhradníků, protože druhý závodní pilot Petrov má sice slibný potenciál, ale zkušeností málo. "A my potřebujeme z auta vyždímat maximum," řekl zdroj z Renaultu německému deníku Bild.

Reklama

Související témata: