Hlavní obsah

Ecclestone: Teď je v Bahrajnu klid, závod snad nebudeme muset rušit

DUBAJ

Šéf formule 1 je na základě nejnovějších zpráv z Bahrajnu optimista a doufá, že se první Grand Prix sezóny uskuteční podle plánu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Formule 1

Článek

Bahrajnem otřásají občanské nepokoje a při demonstracích zemřelo již několik lidí. Závod asijské GP2 plánovaný na nadcházející víkend musel být kvůli nim odvolán. Ecclestone včera oznámil, že jestli se situace v Bahrajnu do středy příštího týdne neuklidní, bude muset také formule 1 zrušit svůj závod na Šakiru. Poslední zprávy mu ale dávají jistou naději.

"Naši lidé, kteří jsou na místě, říkají: ´Je klid, žádné problémy nejsou.´ Dnes si dělám větší naděje," uvedl šéf formule 1 pro BBC. "Doufám, že nebudeme muset nic dělat. Doufejme, že tohle všechno ustane."

Podle Ecclestona je situace v Bahrajnu natolik dobrá, že kdyby se rozhodovalo dnes, možná by nedošlo ke zrušení závodního víkendu GP2. "Dnes ráno jsem s nikým z princovy kanceláře nemluvil, ale mluvil jsem s lidmi od nás," vysvětloval. "A jak víte, zrušili jsme závod GP2. Je to asijská série, takže to až tak důležité není a nebyl to špatný vzkaz ostatním, ale nechceme nic riskovat. Tohle jsme rozhodli včera."

"Kdybychom se museli rozhodovat dnes na základě informací, které mám, pravděpodobně bychom to neudělali (závod nezrušili). Ale vypadá to, že jak říkají, žádné velké problémy tam nejsou. Ti lidé tam jsou. Kdybych tam byl já nebo vy, tak nevím, jestli bychom řekli, že tam jsou problémy, netuším. Ale tohle říkají naši lidé."

Ještě před závodem by měly týmy v Bahrajnu testovat od 3. do 6. března. Zatímco test by pravděpodobně mohly přestěhovat jinam, případně zrušená Grand Prix by zůstala bez náhrady, nebo by byla přesunuta na pozdější datum.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint