Hlavní obsah

Pneumatiky mají kratší životnost na žádost týmů, brání se Pirelli

PRAHA

Nový dodavatel pneumatik pro závody formule 1 Pirelli nevydržel vršící se stížnosti pilotů na kratší životnost produktů. A tak Pirelli motoristickému světu vzkázalo, že se jedná o vlastnost, která závody zatraktivní.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Fernando Alonso byl jedním z pilotů, který si stěžoval na životnost pneumatik.

Článek

V posledních dnech se objevilo několik negativních ohlasů na výdrž pneumatik Pirelli. Fernando Alonso či například Sebastian Vettel dali najevo své zklamání ze skutečnosti, že budou muset do boxů zřejmě mnohem častěji než dřív a v závodech tak bude panovat větší nejistota.

"Rychlejší opotřebení pneumatik je vlastnost, o kterou zvlášť požádali týmy a pořadatelé soutěže, aby se zlepšila podívaná ve formuli 1," reagovalo Pirelli. "Už mnoho pilotů vysvětlilo, že čím kratší výdrž pneumatik, tím méně času na trati, více zastávek, a tudíž i více šancí na předjetí a lepší podívanou. Je to pro tuto soutěž příležitost, ne problém."

"Je také třeba říct, že v zimních testech jsme nemohli jezdit za optimálních okolností, co se teplot, které byly příliš nízké, a podmínek na trati týče. Doufáme, že během testů příští týden v Barceloně nastanou podmínky, které všem umožní ověřit si skutečnou výkonnost našich pneumatik. I nadále budeme úzce spolupracovat s týmy a věnovat maximální pozornost jejich připomínkám."

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace