Hlavní obsah

Buttonovy okamžiky hrůzy. Marně sháněl přítelkyni v poničeném Tokiu

Páteční zemětřesení v Japonsku mělo přímý dopad i na pilota McLarenu Jensona Buttona. Zatímco se před startem mistrovství světa účastnil testů formule 1 v Barceloně, jeho přítelkyně Jessica Mičibata právě fotila v zasaženém Tokiu.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jezdec McLarenu James Button

Článek

Podle listu Daily Telegraph musel Button absolvovat dopolední jízdy, aniž by o své polovičce cokoliv věděl. „Nemohl jsem se Jessie dovolat, protože telefonní linky nefungovaly,“ řekl.

Japonská modelka se nakonec ozvala přes sociální síť Twitter. „Poslala mi vzkaz: ‚Jak jde testování?‘, jako by říkala: ‚Jak se máš?‘ Je v pohodě, jen hodně otřesená,“ popsal Button v pátek.

„Fotila zrovna v podzemním studiu, takže zážitek to byl docela hrůzostrašný. Ale teď už je to dobré, nejspíš už tvrdě spí a uvidíme se v neděli nebo v pondělí v Austrálii.“

Button a Mičibata jsou spolu dva roky. Za tu dobu se Japonka stala jednou z nejpopulárnějších žen v padoku a Button zase znásobil svou popularitu v její domovině.

Páté nejsilnější zemětřesení v historii měření a následné tsunami zabily v zemi vycházejícího slunce podle posledních odhadů až deset tisíc lidí. Nejhůř dopadlo město Sendaj a jeho okolí. „Je to strašné pro Tokio, ale mnohem horší pro Sendaj. Moje myšlenky patří všem těm postiženým lidem,“ posteskl si Button.

Reklama

Související témata: