Hlavní obsah

Alonso: Jsme připravení, jsme ve formě

PRAHA

Fernando Alonso o víkendu uzavřel zimní testovací program Ferrari. Přestože poslední den propršel, španělský jezdec si z Barcelony odváží dobrý pocit.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso s ferrari při testech v Barceloně.

Článek

„Myslím, že do Melbourne přijedeme stoprocentně připravení. Jestli to bude stačit na vítězství, to zjistíme až tam. Cítím se dobře jako vloni na začátku sezony. Jsme ve formě,“ řekl včera.

Zimní testování podle něj dopadlo pro Scuderii dobře. „Jsem spokojený, jak to šlo. Průměrně jsme ujeli každý den stovku kol, což ukazuje, jak je auto spolehlivé. To je vždycky důležité, když uvádíte nový model,“ poznamenal.

„Ještě potřebujeme zjistit, jak se pneumatiky zachovají při vyšších teplotách. S tím se asi potkáme v Austrálii a hlavně v Malajsii.“

Alonso počítá s tuhým konkurenčním bojem od samého začátku. „Budeme muset hodně vyvíjet jako vloni. Třeba do Albert Parku doufám, že přivezeme pár novinek, zvlášť na předním křídle. Dá nám to o ždibec víc výkonu,“ řekl.

„Myslím, že je tu skupina týmů, jako jsou Red Bull, McLaren, Mercedes, Renault, možná i Williams, plus my, které mají šanci na vítězství v prvních pár závodech. Až pak budeme mít důvěryhodnější obrázek o situaci, kdy se vyrýsuje menší skupina týmů, které budou bojovat o šampionát.“

Podrobné zpravodajství z F1 najdete na www.f1sports.cz.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace