Hlavní obsah

Šéf Red Bullu varuje McLaren: Další neúspěchy můžou Hamiltona naštvat

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner naznačil, že Lewis Hamilton nemusí u McLarenu vydržet věčně, pokud nebude mít k dispozici dobrou techniku.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Red Bull v pondělí oznámil prodloužení smlouvy se Sebastianem Vettelem do roku 2014 a při této příležitosti se šéf mistrovské stáje Christian Horner vyjádřil také ke konkurenci.

"Lewis je skvělý jezdec," řekl. "Je bývalý mistr světa. Je jeden z nejlepších jezdců, kteří tu jsou. Ale nebude spokojený, jestli bude mít další neplodný rok. Tím ovšem nechci říct, že chceme, aby Lewis Hamilton přišel do našeho týmu. Jsme velmi spokojeni s jezdci, které v současnosti máme."

Na otázku, zda by Red Bull zvládl dvojici Vettel - Hamilton, Horner odpověděl: "Určitě bychom mohli předpokládat, že by to bylo dost rušné partnerství, ale nedá se vyloučit. Podle mě je třeba se vždy snažit mít ty dva nejlepší jezdce."

Vedle Vettela závodí pro Red Bull Mark Webber, jenž obnovuje svoji smlouvu s týmem rok po roce, protože vzhledem ke svému věku počítá s relativně brzkým odchodem do závodnického důchodu. Ale než se začne stáj z Milton Keynes rozhlížet kolem, musí si nejdříve ohlídat své piloty.

Horner byl dotázán, zda Vettela oslovila konkurence, jako je Ferrari nebo McLaren. "Jistě," odpověděl. "Dali najevo svůj zájem o něj. Ale oni mají také velmi konkurenceschopné jezdce."

Reklama

Související témata: