Hlavní obsah

Schumacher po jedenáctém místu v kvalifikaci neskrývá zklamání

Šéf Mercedesu Ross Brawn se před startem kvalifikace na GP Austrálie nechal slyšet, že by byl spokojen s umístěním svých jezdců v první šestce. To se ovšem nepovedlo ani jednomu z jeho svěřenců. Po slibné druhé polovině zimních testů u týmu Mercedes čekali více. Rosbergovo sedmé a Schumacherovo jedenácté místo jeho ambice zdaleka nenaplňují.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Michael Schumacher.

Článek

"Jsem zklamaný. Když jsem šel včera do postele, doufal jsem v lepší výsledek. Dnes ráno pár věcí na mém voze nefungovalo tak, jak by mělo. Týmu se naštěstí téměř vše podařilo dát do začátku kvalifikace do pořádku. V její třetí části jsem udělal drobnou chybu, která mě možná stála jednu pozici. Celkově se nám ale příliš nedařilo. Dobré je, že startuji z čisté části roštu. Pokusíme se získat co nejvíce bodů," řekl Rosberg.

Michael Schumacher si přál návrat do boje o stupně vítězů. Start ze středu pole proto pro legendárního Němce není příjemnou záležitostí.

"Zcela jistě to nebyl ideální vstup do sezóny. Nemohu popřít, že jsem zklamaný. Nemyslím tím ani tolik to, že systém KERS nefungoval, jak by měl, nebo že jsem zřejmě měl na postup do první desítky. Mrzí mě to, že se naše výkonnost nerovnala našim očekáváním. Podle výsledků testů jsme se měli pohybovat někde kolem úrovně Ferrari. To se ale dnes nepotvrdilo. Čelili jsme tu množství problémů. Musíme zjistit, proč tomu tak je, neboť tohle není pozice, kterou bychom si přáli."

Reklama

Související témata: