Hlavní obsah

Alonso je můj Prost, říká Hamilton

PRAHA

Úřadujícím mistrem světa a vedoucím jezdcem letošního šampionátu je Sebastian Vettel, ale Lewise Hamiltona dlouhodobě nejvíce zajímá rivalita s Fernandem Alonsem.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Hamilton a Alonso se sešli u McLarenu v roce 2007. Oba tehdy bojovali o titul, ale ani jeden neuspěl. Hamilton ovšem skončil v tabulce šampionátu před Alonsem. Po jednom roce Španěl Woking opustil, ale pro Brita zůstává měřítkem.

"Vždy si budu myslet, že mým největším a nejbližším soupeřem vždy bude Fernando," řekl Hamilton pro deník Guardian. "Jen kvůli mé historii, když jsem začínal. Vidím ho jako svého Prosta, kdybychom byli Prost a Senna. Kdybyste řekli 'vyber si jezdce' (kterým bys chtěl být), byl by to určitě Ayrton. A jeho bych asi označil za Prosta."

Alain Prost (vpředu) a Ayrton Senna s vozy McLaren MP4/5 z roku 1989.foto: archiv

A kam by Hamilton tedy zařadil Vettela? Není jeho největším soupeřem právě úřadující mistr světa? "To si nemyslím," reagoval Hamilton. "Pokud bude i nadále mít auto, jaké má teď, pak možná. Ale myslím, že až budeme mít stejně rychlou techniku, uvidíme seriózní závody. Možná je novým Mansellem? Ne že bych si ho cenil jako Mansella..."

Red Bull v prvním letošním závodě rychlostně dominoval, a to ve svém voze neměl KERS. McLaren ovšem překvapil, protože byl mistrům světa nejblíže, což vzhledem k průběhu zimních testů očekával málokdo. Hamilton věří, že by letos mohl díky dosaženému pokroku znovu bojovat o titul.

"Konečně mám něco, s čím se dá bojovat, něco, s čím se můžu postavit Býkům," řekl. "Malajsie je trať pro vysoký přítlak, takže Red Bull bude stejně rychlý, nebo ještě rychlejší. Ale já nepochybuji, že naše auto může být také konkurenceschopné."

Reklama

Související témata: