Hlavní obsah

Ferrari je až čtvrtý nejlepší tým, zní z Red Bullu

Po prvních dvou závodech letošní sezóny vyhodnotil poradce Red Bullu Helmut Marko rozložení sil ve startovním poli a vystavil nelichotivé vysvědčení pro Ferrari.

Foto: ČTK/AP

Mechanici Ferrari mají v péči vůz Fernanda Alonsa během GP Malajsie.

Článek

Na čele startovního pole týmů je podle Marka samozřejmě Red Bull. "Ale ne moc daleko. Vpředu, ale ne daleko," řekl pro oficiální stránky formule 1. "A pokud budou mít naši soupeři ve svých krocích štěstí, velmi rychle se to může změnit."

Druhý nejlepší tým je McLaren. Ten měl v obou Grand Prix Lewise Hamiltona v první startovní řadě, ale v Sepangu svoji šanci mistr světa z roku 2008 promarnil. "No, na začátku Nick Heidfeld Lewise překonal a vzal mu druhé místo, takže jim asi nevyšel plán chopit se vedení před první zatáčkou," odhadl Marko. "Navíc víme, že Hamilton použil v kvalifikaci jednu sadu měkkých pneumatik navíc. Měl (v závodě) o jednu méně než Sebastian. Měl jen jednu sadu a my dvě, takže výhoda byla na naší straně."

Třetí v šampionátu konstruktérů je Ferrari. Ale podle Marka je jeden tým ještě silnější. "Když to budete hodnotit čistě podle rychlosti a výkonnosti vozu, tak ano, řekl bych, že třetí silou je Renault, pak následuje Ferrari."

Další závod se jede v Číně. Na okruhu v Šanghaji se Red Bullu obvykle daří, takže Marko věří v další vítězství. A kdy tedy přijdou první nejtěžší zkoušky pro RB7? "Určitě v Monaku, je to pomalý městský okruh. A pak taky v Turecku, je to velmi rychlá trať. Fascinující je, že se rozložení sil mění každým okruhem," dodal.

Podrobné zpravodajství z F1 najdete na http://f1sport.cz/.

Reklama

Související témata: