Hlavní obsah

Jen McLaren a Ferrari zaručují dlouhodobou budoucnost ve F1, říká Whitmarsh

PRAHA

Podle šéfa McLarenu Martina Whitmarshe je závodění ve formuli 1 klíčové jen pro jeho tým a Ferrari. Ostatní nemůžou zaručit, že po určité době neodejdou. Když se spekulovalo o možném budoucím odchodu Lewise Hamiltona z McLarenu, britský jezdec řekl, že chce závodit ve formuli 1 dlouho, a proto má největší důvěru k tradičním týmům McLarenu a Ferrari. Jeho šéf ho v této úvaze podpořil.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Motoristické závody jsou podle Whitmarshe hlavním byznysem McLarenu.

Článek

"My jsme soustředěni na zisk titulu v letošním roce, tom příštím, i za 10 let, protože motoristické závody jsou naším hlavním byznysem," potvrdil Martin Whitmarsh pro Daily Mail.

"Ferrari může říct to samé a bude to pravda. Ale mnoho dalších týmů prodává spotřební zboží, auta nebo nápoje s vysokým obsahem kofeinu. Nekritizuji je. Ale můžou také říct, že zůstanou ve formuli 1 dlouhodobě?"

Hamilton má v současnosti smlouvu s McLarenem do konce roku 2012. I když ji bude chtít prodloužit, není podle Whitmarshe kam spěchat.

"Lewis mi dal jasně najevo, že chce u týmu zůstat. A já jsem mu dal jasně najevo, že chci, aby zůstal. Přijde chvíle, kde budeme potřebovat smlouvu, v které se to odrazí, samozřejmě. Ale nemyslím si, že si navzdory mediálnímu zájmu někdo z nás dvou myslí, že musíme smlouvu uzavřít do tří nebo šesti měsíců. Já mu věřím a myslím si, že on mi věří také."

Reklama