Hlavní obsah

Budu závodit i příští rok, říká Schumacher

PRAHA

Po průměrných výsledcích z prvních závodů musí Michael Schumacher znovu popírat spekulace o předčasném ukončení smlouvy s týmem Mercedes.

Foto: Fernando Hernandez, ČTK/AP

Michael Schumacher s vozem stáje Mercedes

Článek

Schumacher si při svém návratu do formule 1, který naplánoval na tři roky, dal za cíl získat osmý titul mistra světa. Loni k němu měl daleko a letos se zdá být jeho pozice podobná, ve třech závodech získal zatím jen šest bodů. Proto se znovu objevují spekulace, že by mohl odejít zpět do důchodu už letos.

Předčasný odchod ale Schumacher odmítl. "Svého návratu do formule 1 jsem nikdy nelitoval," dodal pro německý list Bunte. Přiznal však, že soutěžit o desáté místo není moc zábavné. Samozřejmě ale věří, že bude s Mercedesem brzy bojovat výš. "Jsem bojovník a vždy jím budu," pokračoval. "Možná už nejsem tak dobrý, jako když mi bylo 25, ale ke sportu patří také porážky."

Schumacher neplánuje opustit Mercedes ani po skončení závodní kariéry, která bude tedy trvat minimálně do konce příštího roku. S německou automobilkou chce v budoucnu dál spolupracovat jako reprezentant značky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články