Hlavní obsah

Ferrari už se zase může závoděním bavit, říká Alonso

PRAHA

Fernandu Alonsovi se ve Velké ceně Turecka podařilo dostat tým Ferrari zpět na stupně vítězů. Potvrdilo se přitom, že italská stáj bude v závodě oproti kvalifikaci o poznání více vidět.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Fernando Alonso v garáži týmu Ferrari

Článek

Nechybělo mnoho a španělský pilot mohl porazit i jeden z monopostů Red Bull. Mark Webber ovšem ke konci závodu přeci jen využil své dominantní techniky a vrátil se zpět na druhé místo.

"Myslím, že celkově to byl dobrý závodní víkend. Auto bylo o něco lepší než v prvních třech závodech. Konečně jsme si to mohli užívat a bojovat o stupně vítězů. Konečně se opět můžeme bavit závoděním. Na začátku jsme ztratili trochu času za Rosbergem a neviděli jsme už možnost pro boj o vítězství, a tak jsme se soustředili na druhé místo.

Oproti Markovi jsem měl výhodu v podobě menšího opotřebení pneumatik. Využili jsme DRS a dostali se před něho. Ke konci závodu to pak bylo víceméně naopak. Bylo to fajn, bojovat s Red Bullem v poslední době není snadné. Bylo to těsné, ale zkusíme to příště," řekl pozitivně naladěný Alonso.

To Felipe Massa takové štěstí neměl. Dojel na jedenáctém místě, tedy první pozici, jež není odměněna body.

"Start byl v pohodě, pak jsem předjel několik soupeřů. Zastávka v boxech přišla ve správnou dobu, ale byla pomalá. Vyjel jsem až za Lewisem, přičemž do boxů jsem zamířil před ním. Problémy byly i při třetí zastávce a ztratil jsem pár pozic. Následovalo vyjetí z tratě v zatáčce číslo osm, další problémy při posledním pitstopu... stalo se snad všechno, co mohlo. Pozitivní je, že vůz byl konkurenceschopný, co se absolutní rychlosti týče. Před závodem v Barceloně je to příjemné," řekl Brazilec.

Reklama

Související témata: