Hlavní obsah

Kubica drobnou operací zahájil novou fázi zotavování po havárii

LONDÝN

Pilot formule 1 Robert Kubica se dnes podrobil drobnému operačnímu zákroku, kterým pro něj začala druhá fáze zotavovacího procesu po únorové vážné nehodě při rallye. Stáj Lotus-Renault oznámila na svém webu, že polský pilot se nyní vrhne do intenzivní rehabilitace.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Polský závodník Robert Kubica

Článek

"První složitá fáze zotavování byla zakončena pozitivně a bez komplikací. Od nynějška jde o to obnovit funkci předloktí a svalů loktu prostřednictvím intenzivní rehabilitace," uvedl tým.

Kubica před třemi měsíci (6. února) těžce havaroval při rallye Ronde di Andora v Itálii. Za volantem Škody Fabie S2000 dostal smyk, skončil ve svodidlech a železná zábrana pronikla motorem do auta. Kubica utrpěl vážná zranění na pravé straně těla, především pak ruky, o kterou málem přišel. Až na konci dubna mohl po jedenácti týdnech opustit kliniku v italském Pietre Ligure, kde podstoupil čtyři operace.

"Další drobné zákroky jsou ještě v plánu. Jejich cílem bude odstranit srůsty, které mají vliv na funkčnost předloktí a loketních svalů," doplnila stáj s tím, že jednu z takových operací absolvoval Kubica právě dnes.

Reklama