Hlavní obsah

McLaren se ve Španělsku vrátí na přední pozice, věří Button

PRAHA

Po vítězství v Číně přišlo pro McLaren v Turecku zklamání, ani jeden jezdec týmu neobsadil stupně vítězů. Nové díly by ale měly zajistit návrat na špičku už v Barceloně.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Piloti McLarenu Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button

Článek

"Pro Turecko jsme měli v plánu nasadit pár užitečných úprav, ale z různých důvodů jsme je na vůz nedostali," připomněl Jenson Button. "Jak jsme už řekli, boj o šampionát je v podstatě závodem ve vývoji, a my jsme v Turecku trochu klopýtli, protože jsme nedosáhli pokroku, který jsme očekávali."

"Ale já vím, jak tento tým reaguje, a nebude se mu líbit, jak v Turecku ztrácel. Věříme, že z našich plánovaných vylepšení dostaneme rychlost a spolehlivost, takže jsem optimista, že se tyto díly vrátí na auto v Barceloně. Také neustále vyvíjíme nová řešení a vím, že designéři tvrdě pracují na všech frontách, abychom mohli vyhrát víc závodů."

Závod v Istanbulu Buttonovi nevyšel nejen kvůli absenci nových dílů, ale také protože nezafungovala strategie tří zastávek, které se držel, i když ostatní přešli na čtyři pit stopy.

"Je to zklamání, protože jsem v kokpitu neudělal nic špatně, jel jsem čistý a solidní závod a dával si pozor na pneumatiky. Ale v důsledku toho jsem utrpěl," posteskl si. "Jak jsme viděli v prvních třech závodech, všechny týmy a jezdci se hodně učí s těmito pneumatikami, a my jsme právě nabyli další zkušenost a jdeme dál. Z neděle se poučíme a doufejme, že to co nejdříve dobře využijeme."

Reklama