Hlavní obsah

Ecclestone vzkázal týmům F1, že větší balík z reklamy nedostanou

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone odmítl snahu týmů získat větší podíl z prodeje reklamních práv. Na základě současné smlouvy dostávají stáje 50 procent, na víc podle mocného osmdesátiletého Brita nemají nárok.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

"Není šance, aby dostali sedmdesát procent. Měli by být spokojeni s tím, co mají," řekl dnes Ecclestone německému odbornému magazínu "auto, motor und sport".

Týmům náleží polovina zisku z marketingových práv díky takzvané Concordské dohodě, která vyprší na konci roku 2012. Silné týmy Ferrari, McLaren, Mercedes a Red Bull už naznačily, že by v případě nespokojenosti s navrhovaným novým kontraktem mohly založit samostatnou sérii.

Ecclestone také popřel, že by se společnost CVC, jejímž je výkonným ředitelem, chtěla v nejbližší době vzdát svých komerčních práv na F1. Zájem o ně údajně projevil mediální magnát Ruppert Murdoch.

"Jsou s formulí spokojeni. Co díky ní vydělají, použijí na financování jiných obchodů. Budoucnost vypadá dobře. Proč by se toho tedy měli zbavovat?" řekl Ecclestone.

Reklama