Hlavní obsah

Ferrari kvůli špatným výsledkům sáhlo ke změnám v týmu

MONAKO

Technickým ředitelem stáje formule 1 Ferrari už není Ital Aldo Costa. Vedení týmu se rozhodlo reagovat na nevydařený vstup do mistrovství světa a přesunulo ho na jinou funkci.

Foto: ČTK/AP

Mechanici Ferrari mají v péči vůz Fernanda Alonsa během GP Malajsie.

Článek

Ferrari došla trpělivost po víkendové Velké ceně Španělska, kde dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso o kolo zaostal za vítězným Sebastianem Vettelem z Red Bullu. "Udělali jsme změny ve třech oblastech," citovala agentura Reuters prohlášení stáje.

"Šasi dostal na starost Pat Fry, produkce je v rukách Corrada Lanzoneho a o motor s elektronikou se bude nadále starat Luca Marmorini," uvedlo Ferrari, které na vítězství ve Velké ceně čeká od loňského října. Na stupních vítězů v dosavadních pěti závodech v sezoně bylo jen jednou.

Funkci technického ředitele bude po Costovi zastávat Fry, který do Ferrari přišel loni v červenci po 18 letech v konkurenčním McLarenu.

Ferrari sáhlo ke změnám v technickém týmu letos podruhé. V lednu byl z pozice šéfa traťových inženýrů odvolán Chris Dyer. Ten byl po posledním závodu loňské sezony v Abú Zabí kritizován za špatnou strategii, která připravila Alonsa o titul.

Reklama

Související témata: