Hlavní obsah

Hamilton: Monako a Montreal mi pomohou. Chci se přiblížit Vettelovi

LONDÝN

Pilot McLarenu Lewis Hamilton chce urvat dvě vítězství v řadě na Velkých cenách Monaka a Kanady, aby se udržel ve hře o mistrovský titul ve formuli 1, k němuž má zatím nejblíže jezdec Red Bullu Sebastian Vettel. Populární závod v ulicích Monaka se jede již tuto neděli.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Pilot McLarenu Lewis Hamilton prahne po dvou vítězstvích. Letos triumfoval jen v Číně.

Článek

Hamiltona vzpružil závod v Barceloně, při španělské Grand Prix totiž dokázal držet na okruhu, který lépe seděl redbullům, tempo právě s Vettelem. Hamilton skončil těsně druhý a po celý závod dokázal útočit na úřadujícího šampióna. I proto je Brit ve svých prohlášeních před Monakem a Montrealem pořádně sebevědomý.

„Miluju vyhrávat v Monaku,“ říká Hamilton, který to však dokázal jen jednou. Na městské trati triumfoval před třemi lety, kdy vyhrál i celý seriál MS. „Vím, že tohle je místo, kde nebudou mít redbully o moc navrch a mám tak velkou šanci,“ doplnil s tím, že klíčový bude úspěch v kvalifikaci.

Hamilton se těší i na další závod v Kanadě, spolu s Monakem považuje právě Montreal za místo, kde může zlomit vývoj šampionátu. „Věřím, že díky těmto dvěma závodům stáhnu Vettelův náskok. V Montrealu jsem měl vždy velmi rychlý,“ poznamenal britský závodník. Vettel nyní vévodí pořadí jezdců s náskokem 41 bodů právě před Hamiltonem.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články