Hlavní obsah

VIDEO: Pilot F1 Petrov po nehodě v Monaku necítil nohy, ale je v pořádku

PRAHA

Vitalij Petrov měl Velkou cenu Monaka dobře rozjetou, vypadalo to, že si v seriálu MS formule 1 připíše další body. V 68. kole ale v nepřehledné situaci po problémech Adriana Sutila a Jaimeho Alguersuariho ve snaze vyhnout se španělskému pilotovi tvrdě narazil do svodidel. Postaral se o přerušení závodu a musel na vyšetření do nemocnice. Naštěstí je v pořádku.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Pilot týmu Lotus Renault Vitalij Petrov

Článek

"Chci poděkovat všem fanouškům za jejich přání, lékařskému týmu na okruhu i v nemocnici za jejich pohotovou a přátelskou pomoc a týmu za jeho starost," uvedl Rus na stránkách stáje Lotus Renault GP. "Po nárazu jsem skoro necítil nohy. Říkal jsem si, že nejlepší bude nechat na lékařích, aby mě dostali z auta. Bylo pro mě těžké se hýbat, nohy se mi zaklesly v kokpitu."

Pilot sice neztratil vědomí, ale prý cítil velkou bolest. Do té doby byl se svým výkonem spokojen. Držel se na šestém místě za pomalejšími Adrianem Sutilem a Kamujem Kobajašim. "Byl jsem velmi opatrný, vím, že je těžké tady předjíždět. Pak jsem se zapletl do kolize, škoda, mohli jsme získat dost bodů," litoval.

Se startem v příštím závodě v Montrealu Petrov počítá. "Musíme vyřešit problémy v kvalifikaci a dosáhneme výrazných výsledků. Naše závodní tempo je většinou dobré," pochvaluje si.

Druhý jezdec Renaultu Nick Heidfeld se i po nevydařené kvalifikaci posunul na osmé místo v cíli. "Především jsem rád, že je Vitalij OK. Je dobré, že nemá nic zlomeného. Držel se na dobré pozici, bohužel měl nehodu," vzpomínal Němec na svého týmového kolegu.

Co se týče vlastního výkonu, pochvaloval si start, i když se nedokázal dostat dopředu. "Když vyjel na trať safety car, zavolali mě do boxů dost pozdě, ale zajel jsem tam, což mi rozhodně pomohlo," liboval si. "Tento víkend byl pro nás těžký, ale čtyři body jsou vzhledem k mé pozici v kvalifikaci dobré."

Šéf týmu Eric Boullier si pochvaloval strategii jedné zastávky. "Několik kol před cílem jsme měli oba vozy na bodech, bohužel se Vitalij zapletl do té nehody. Důležité je, že je v pořádku," uvedl.

Reklama