Hlavní obsah

Tréninky F1 v Bahrajnu ovládl mistr světa Hamilton

Aktualizováno

Dnešní tréninky na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 ovládl Lewis Hamilton. Při prvním startu v roli nejúspěšnějšího pilota historie dnes na okruhu v Sáchiru nejprve porazil týmového kolegu z Mercedesu Valtteriho Bottase a večer pak Maxe Verstappena z Red Bullu.

Foto: Handout, Reuters

Britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton v kvalifikaci.

Článek

Hamilton si před dvěma týdny v Turecku zajistil sedmý titul mistra světa a vyrovnal rekord Michaela Schumachera. Bývalého slavného jezdce Ferrari pětatřicetiletý britský pilot v této sezoně rovněž připravil o maximum v počtu vítězství, kterých má tři závody před koncem sezony na kontě 94.

První trénink Hamilton vyhrál časem 1:29,033 s náskokem 449 tisícin sekundy před Bottasem. Jelo se však za zcela odlišných podmínek, než které budou panovat při večerní kvalifikaci a závodu. Týmy navíc testovaly nové pneumatiky pro nadcházející sezonu.

Foto: Ozan Kose, Reuters

Britský pilot Lewis Hamilton se stal po VC Turecka posedmé mistrem světa.

Hamilton ovládl i rychlejší večerní trénink, který byl nejprve přerušen kvůli nehodě Alexandera Albona z Red Bullu a poté kvůli psovi na trati. Pilot Mercedesu, jenž v Bahrajnu bude útočit na 11. výhru v sezoně a vyrovnání osobního maxima, zaznamenal čas 1:28,971. Před Verstappenem zvítězil o 347 tisícin, třetí Bottas byl jen nepatrně pomalejší.

Reklama