Hlavní obsah

Hamilton do Red Bullu? Rozjelo se nové kolo spekulací

MONTREAL

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton, který je po nevydařených manévrech ve Velkých cenách Monaka a Kanady terčem ostré kritiky, prý může zamířit z McLarenu do Red Bullu. Magazín Autosport uvedl s odvoláním na své zdroje, že problémová hvězda se v sobotu večer před závodem v Montrealu sešla s šéfem stáje Red Bull Christianem Hornerem.

Foto: Max Rossi, Reuters

Lewis Hamilton chce vyhrávat tituly. V McLarenu mu to ale nyní moc nejde.

Článek

Dvojice údajně v soukromí rozprávěla zhruba 15 minut, což rozjelo nové kolo spekulací o Hamiltonově odchodu z McLarenu. Hamilton má u britského týmu kontrakt až do konce roku 2012, nyní ale řeší místo budoucnosti spíše vlastní problémy.

Po sérii nehod s jinými jezdci v posledních dvou Grand prix si vysloužil nálepku kaskadéra. „Je šílené, co v Montrealu zase předváděl. Překračuje to všechny hranice. Takhle to nemůže jít dál, nakonec někoho zabije,“ hartusil dokonce bývalý několikanásobný šampión Niki Lauda.

Podle expertů je Hamilton frustrovaný skutečností, že v seriálu mistrovství světa mají redbully jasně navrch a Němec Sebastian Vettel poměrně hladce míří za obhajobou titulu. Ambiciózní Hamilton podle britského tisku těžce nese ústup McLarenu z pozic, což mu komplikuje cestu za druhým mistrovským titulem v kariéře.

Není proto divu, že se Hamilton a manažerský tým okolo něj poohlíží po jiných možnostech. Spojení s Red Bullem od sezóny 2013 by Brita mohlo dostat opět na samotnou špici. Už na počátku sezóny se v kuloárech hovořilo o kontaktech Hamiltona s Red Bullem, po setkání s Hornerem tyto spekulace nabírají druhý dech.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint