Hlavní obsah

VIDEO: Schumi před formulovým létem v Evropě hýří sebevědomím

PRAHA

Dočkáme se opravdového návratu šampióna? Legendární Michael Schumacher po svém velkém comebacku do formule 1 zatím velkou díru do světa neudělal, lítý boj o stupně vítězů při Velké ceně Kanady ale naznačil, že sedminásobný mistr světa má pořád co nabídnout. A dvaačtyřicetiletý pilot také před startem šestidílného miniturné F1 po evropských okruzích neskrývá znovunalezené sebevědomí.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Michael Schumacher (vpředu) s vozem Mercedes bránil třetí místo ve Velké ceně Kanady před Markem Webberem z Red Bullu marně.

Článek

Schumacher sice v Montrealu podlehl v napínavém souboji jak Jensonu Buttonovi, tak Marku Webberovi a musel se smířit se čtvrtým místem. I tak ale zaznamenal zdaleka nejlepší výsledek letošní sezóny, když jej od stupňů vítězů dělilo jen necelých půl sekundy. Současně vyrovnal svůj nejlepší výsledek po svém návratu do formule 1 – loni byl čtvrtý třikrát.

A přestože ani závod v Kanadě kýžené stupně vítězů nepřinesl, pro celý tým Mercedes GP a především pro slavného veterána byl sedmý podnik letošní sezóny obrovským povzbuzením. Zvlášť před návratem na Starý kontinent. „Bylo příjemné vrátit se do Evropy po takovém závodu,“ přitakal Schumacher.

Evropské léto ve formuli 1 odstartuje tento víkend Velká cena Evropy ve Valencii a šestidílné turné po klasických okruzích uzavře na začátku září závod v Monze. Schumacher mířil do Španělska v dobrém rozpoložení a nikterak si nepřipouštěl, že na městském okruhu loni dojel až patnáctý.

„Valencie je jeden z neobvyklých závodů v kalendáři. Okruh je podle mého atraktivní jak pro jezdce, tak pro diváky. Minulý závod jsem si opravdu užil. Okruh je sice městský, současně ale hodně rychlý, takže se tam opět velice těším,“ líčil vítěz jednadevadesáti Velkých cen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články