Hlavní obsah

Agresivita a hlava v perfektní harmonii. To byl Hamiltonův vítězný elixír na Nürburgringu

PRAHA

Kvůli svému agresivnímu jezdeckému stylu byl na koberečku u sportovních komisařů víckrát, než kterýkoli jiný pilot. Na Velkou cenu Německa ale Lewis Hamilton namíchal perfektně odměřený koktejl řízné jízdy a závodnické inteligence, díky kterému odjel závod bez jediné chyby jako blesk a v cíli mohl slavit druhý triumf v letošní sezóně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Lewis Hamilton oslavuje triumf ve Velké ceně Německa.

Článek

Podle některý zabiják za volantem, podle jiných jeden z mála, který svou jízdou dokáže vytrhnout diváky z letargie. V neděli Hamilton dokázal, že umí jezdit v perfektní harmonii. „Jezdit kolo za kolem a ukrajovat desetinky od ostatních vyžadovalo hodinářsky jemnou práci, musel jsem kontrolovat svou agresivitu na trati. A cítil jsem, že moje manévry byly možná nejpreciznější vůbec. Je parádní, když dokážete jet hlavou a srdcem zároveň, když se povede vytvořit dokonalou souhru obojího“ těšilo britského jezdce, který se díky triumfu posunul na třetí příčku průběžného pořadí mistrovství světa.

Pro Hamiltona a celou stáj McLaren byla parádní bitva s Fernandem Alonsem z Ferrari a Markem Webberem z Red Bullu obrovskou satisfakcí za dva týdny starý propadák při domácí Velké ceně Británie v Silverstonu, po níž se na tým snesla především na ostrovech vlna kritiky.

McLaren proto v pauze usilovně pracoval na vylepšení monopostu, vysoké tempo na Nürburgringu ale bylo i pro samotného Hamiltona překvapením. „Nečekali jsme, že budeme tak rychlí,“ přiznal mistr světa z roku 2008.

Hamilton díky vítězství ukrojil z náskoku lídra šampionátu Sebastiana Vettela třináct bodů a od obhájce titulu jej nyní dělí 82 bodů. Což podle britského pilota není nesmazatelná ztráta. „Boj o titul nyní bude hodně, hodně tvrdý. Jsme zpět a jen doufám, že se na současné vlně dokážeme udržet,“ věří vítěz šestnácti Velkých cen.

Reklama

Související témata: