Hlavní obsah

Kubicu čeká poslední operace, v září už by mohl na simulátor

MONAKO

Polského jezdce formule 1 Roberta Kubicu čeká koncem srpna poslední operace po únorové těžké nehodě v rallye. Podle lékaře Riccarda Ceccarelliho by pilot stáje Renault mohl o měsíc později začít s tréninkem na simulátoru.

Foto: Sport.cz

Polský jezdec formule 1 Robert Kubica s přítelkyní Edytou.

Článek

Při nadcházejícím zákroku doktoři uvolní Kubicovi pravý loket, který měl znehybněný kvůli zachování lepší hybnosti v ruce. Ceccarelli uvedl, že po operaci by měla závodníkova rehabilitace nabrat na obrátkách.

"Se znehybněným loktem jsme nemohli pracovat na rehabilitaci tak, jak by to šlo normálně," řekl Ceccarelli magazínu Autosport. "Když se ale podívám na pokrok, který Robert udělal za půl roku, jsem optimistou. Podle mě brzy půjde na simulátor. Možná bude mít na lokti ortézu, ale to by ho nemělo omezovat v řízení," dodal.

Šestadvacetiletý Kubica havaroval začátkem února při regionální rallye Ronde di Andora v Itálii a málem přišel o pravou ruku. V nemocnici strávil dva měsíce a podrobil se už řadě operací, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů v lokti. V Renaultu místo vítěze kanadské Grand Prix v roce 2008 zaskakuje Němec Nick Heidfeld.

Reklama