Hlavní obsah

Schumacher uspořádá party, bude slavit dvacetileté jublieum

PRAHA

Dvacetileté jubileum oslaví fenomenální německý pilot Michael Schumacher při víkendové GP Belgie. Právě na okruhu ve Spa debutoval sedminásobný mistr světa 25. srpna 1991 v šampionátu F1. Tehdy jako neznámý mladík v Jordanu nedojel. Teď se vrací jako hvězda Mercedesu, ale výsledek bude možná stejný.

Foto: Fernando Hernandez, ČTK/AP

Michael Schumacher s vozem stáje Mercedes

Článek

„Ve Spa to všechno začalo. Prožil jsem na belgickém okruhu mnoho důležitých momentů. Jde pro mě o výjimečný závod,“ citovaly Schumachera internetové stránky F1sports.cz.

U příležitosti dvaceti let ve formuli 1 sezval na sobotu po kvalifikaci Schumacher celý paddock na party a přípitek.

Zatímco při druhém startu kariéry ve Spa už Schumacher vyhrál, nyní ve zřejmě předposlední sezóně budou stupně vítězů zřejmě jen nedostižným snem. Je průběžně desátý, zaostává i za týmovým kolegou Rosbergem. Však se také čile spekulovalo, že monopost Mercedesu opustí ještě před vypršením tříletého kontraktu na konci roku 2012.

„Rozhodně nehodlám končit. Nevím s jakými výsledky, ale určitě budu závodit i v příštím roce,“ vyvrátil pilot spekulace a připustil, že vysněného osmého absolutního prvenství se zřejmě nedočká. „Máme skutečně velkou ztrátu,“ přiznal v reakci na letošní výsledky. Ani jednou totiž nebyl na stupních vítězů.

„Bylo by mimořádně drzé tvrdit, že budeme v další sezóně usilovat o titul,“ prohlásil Schumacher. Současně naznačil, že ani rok 2012 nemusí být jeho posledním ve formuli 1. „Pokud mě budou závody bavit a budu mít energii, je možné všechno,“ uvedl mnohoznačně.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace