Hlavní obsah

Renault se dohodl s Heidfeldem na podmínkách odchodu

Vedení týmu formule 1 Renault se dohodlo s Nickem Heidfeldem na podmínkách jeho odchodu a ukončilo tak spor u soudu, na nějž se německý pilot minulý týden obrátil. Renault zároveň podle očekávání potvrdil, že Heidfeldovo místo v kokpitu druhého vozu vedle Rusa Vitalije Petrova zaujme do konce sezony synovec legendy formule 1 Ayrtona Senny Bruno.

Foto: Sport.cz

Nick Heidfeld

Článek

Brazilec Senna už Heidfelda nahradil minulý víkend ve Velké ceně Belgie a obsadil třinácté místo. Zkušený Němec se se ztrátou místa nechtěl smířit a s argumentem, že má v týmu platný kontrakt, dal případ k londýnskému soudu. Slyšení bylo stanoveno na 19. září, ale už k němu nedojde.

"Tímto je celá věc pro obě strany uzavřena a všichni se nyní budou soustředit na svou sportovní budoucnost," uvedli dnes představitelé Renaultu v tiskovém prohlášení. "Náš rozchod byl už tak bolestný a nikdo z nás to nechtěl zakončit soudní pří," dodal šéf týmu Eric Boullier, jenž zároveň Heidfeldovi poděkoval za jeho letošní působení.

Čtyřiatřicetiletý pilot s přezdívkou "Quick Nick" nahradil v Renaultu před sezonou vážně zraněného Poláka Roberta Kubicu a hned v druhé Grand Prix v Malajsii se blýskl třetím místem. Pak však šly jeho výkony dolů, a když tři z posledních pěti Velkých cen nedokončil, dočkal se veřejné kritiky od vedení týmu.

"Ukončit naši spolupráci bylo správné rozhodnutí. Jedna věc je jistá - brzy budu opět závodit na nejvyšší úrovni," uvedl Heidfeld, jenž ve formuli 1 absolvoval 184 Velkých cen, ale vítězství se ještě nedočkal.

Reklama

Související témata: