Hlavní obsah

Schumacher je po stíhací jízdě v Belgii v laufu a zbrojí i na Monzu

PRAHA

Stíhací jízdou z posledního místa až na pátou příčku si Michael Schumacher při Velké ceně Belgie pořádně spravil chuť. A optimismus německý pilot týmu Mercedes GP, pro nějž byl závod ve Spa nejúspěšnějším v letošním roce, neztrácí ani před posledním evropským podnikem sezóny v Monze, který se jede tuto neděli.

Foto: Jacques Boissiont, ČTK/AP

Michael Schumacher s vozem Mercedes (vpředu) na archivním snímku.

Článek

Schumacher po kolizi v kvalifikaci startoval v Belgii až z 24. pozici, dokázal se ale startovním polem promotat až na pátou příčku a hned za ním dojel jeho stájový kolega Nico Rosberg. Zisk osmnácti bodů znamenal upevnění čtvrté příčky v Poháru konstruktérů a celkovou spokojenost napříč týmem.

„Víkend ve Spa přinesl pozitivní výsledek. Závod jsem si neskutečně užil, předjížděcí manévry i samotnou výzvu překonat tolik míst přede mnou. Fakt, že jsem dokázal proklouznout až na pátou pozici, celý tým před finále sezóny obrovsky nakopnul,“ poznamenal Schumacher před cestou do Monzy.

Na tradiční okruh se bývalá hvězda stáje Ferrari hodně těší. „Je to trať, která je synonymem historie formule 1. Fanoušci mi tam vždy připravili vřelé uvítání a bouřlivou podporu,“ dodal dvaačtyřicetiletý veterán královské disciplíny.

Reklama

Související témata: