Hlavní obsah

Alonso doufá, že v Monze opět způsobí rudé šílenství

PRAHA

V domovské baště fanoušků Ferrari v Monze to loni vypadalo jako v úle splašených sršňů. Scuderie totiž Velkou cenu Itálie suverénně ovládla, Fernando Alonso vyhrál kvalifikaci i samotný závod a Felipe Massa mu sekundoval třetím místem. Nadvládu rudých dokázal narušit jen Jenson Button s mcLarenem, který se mezi jezdce Ferrari vklínil. Alonso věří, že tým z Maranella o víkendu domácí úspěch zopakuje.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Španěl Fernando Alonso jásá, vyhrál pro italskou stáj Ferrari Grand Prix v Monze.

Článek

Italští tifosi byli z výkonů svých miláčků u vytržení, Alonso totiž korunoval triumf nejrychlejším kolem závodu. Není divu, že by Scuderie domácí úspěch o nadcházejícím víkendu moc ráda zopakovala. V cestě za nejvyšším stupínkem ale opět stojí rivalové ze suverénního Red Bullu, jakož i jezdci McLarenu...

„Monza je pro každého závodníka jezdeckým svátkem. Je to nejrychlejší okruh v seriálu a jízda na něm přináší neobyčejné zážitky. Pro jezdce Ferrari je zdejší podnik navíc zcela speciální v emocionální rovině, jak jsem se na vlastní kůži přesvědčil minulý rok,“ poznamenal Alonso během příprav na třináctý podnik sezóny.

Bude třináctka pro italskou stáj příznivá? „Víme, že potenciál na splnění svého cíle máme. Konkurence je ale velmi silná. Jsem si jistý, že se můžeme těšit na další napínavý závod, jakých jsme v letošní sezóně už viděli bezpočet,“ doplnil španělský pilot Scuderie.

Alonso z podniků v Barceloně i Valencii dobře ví, jakou atmosféru dokáží vytvořit domácí fandové. Šílenství italských tifosi je ale poslalo do kolen... „Vyhrát v Monze je něco neskutečného. A zvítězit tady s rudým vozem, to jde úplně mimo chápání. Když stojíte na stupních vítězů a pod vámi se vlní rudé moře z triček a vlajek... Chceme tu atmosféru znovu prožít,“ dodal dvojnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: